• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: JokerHarley  
Forum » Film, Muzika i TV » Film » Propagandni film
Propagandni film  Gale989
poruka na forumu
489 2507post # 1 | 2013-09-01 , 1:57 PM

Propagandni film predstavlja posebnu vrstu filmskog izraza, odnosno žanra, koji ga jasno razlikuje od ostalih filmskih žanrova, bez obzira što se i u ne-propagandnim filmovima (igranim, dokumentarnim, obrazovnim, itd.) često može uočiti dobro ili loše prikrivena propagandna namera, ili propagandni efekat, čak i ako filmovi nisu napravljeni u neku očiglednu propagandnu svrhu.

Ovde se, dakle, pod pojmom propagandni film pre svega misli na filmove koji su napravljeni isključivo za propagandne svrhe, i koji to otvoreno prikazuju svojoj publici.

Jeste li gledali neki propagandni film? Kakvi su utisci?
Ako niste, možete li od filmova koje ste gledali izdvojiti neki koji biste nazvali propagandnim?Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, hrabrosti da promenim ono što mogu i mudrosti da prepoznam razliku među njima.
20
poruka na forumu
44 333post # 2 | 2013-09-13 , 9:33 PM

Ovde bas i nema komentara!
Ovi filmovi po meni pre svega spadaju u dokumentarne filmove!
Mada bih u propagandni film svrstao i film Andjeline Dzoli od pre dve godine "In the Land of Blood and Honey" (U zemlji krvi i meda), ali i film sa Benisiom Del Torom "The Hunted"! Prvi koji se bavi Srbima u ratu u Bosni i predstavlja nas kao divljake, i drugi, koji u prvom kadru prikazuje Djakovicu i americke vojnike koji su u selu u kome Srpski vojnici pale i ubijaju celo selo!

Oba ova filma su klasican primer propagande i predstavljanje jednog naroda, u ovom slucaju Srpskog kao zlocinaca! Film kao nesto dostupno sviva je idealno oruzje za ovakav vid propagande jer neko iz Azije, Amerike ili neko ko nije odavde moze da stvara sliku o nama samo na osnovu ovakvih filmova, koji nemaju veze s' vezov!
Ovaj drugi film je cak i na ovom sajtu! Nadam se da cete ga obrisati u skorije vreme!
Nadam se da sam pogodio temu.Rostiljdzija kod Keba Krabe!

  Gale989
poruka na forumu
489 2507post # 3 | 2013-09-14 , 2:26 PM

Quote (banesundjerbob)
"In the Land of Blood and Honey"

Nisam ga jos uvek pogledao, ali svi kazu da je zesca propaganda. Nije da nisam mogao da ga pogledam, vec nisam zeleo.Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, hrabrosti da promenim ono što mogu i mudrosti da prepoznam razliku među njima.
1349
poruka na forumu
173 10217post # 4 | 2016-11-28 , 11:36 AM

Ni ja nisam gledao ovaj U zemlji krvi i meda,i ne nameravam..


I am vengeance, I am the night, I am Batman!


Forum » Film, Muzika i TV » Film » Propagandni film
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]