Page 10 of 10«128910
Forum » Opste diskusije » Nauka i Obrazovanje » Price koje nose u sebi poruku
Price koje nose u sebi poruku


12068
poruka na forumu
3174 5606post # 136 | 2016-01-19 , 10:43 AM

Onda sam, prijatelju, shvatio sve iz nekog
drugog ugla. Ona je bila uz mene kada to nisam
ni znao, a ponekad ni osjetio. Nisam shvatao
koliko je ljubavi posvetila i dala meni. Znaš,
prisjetio sam se svega, i bilo mi je žao što sam
je pustio da ode. Jednostavno je postala umorna od moga nemara, još samo jedna teška greška.
Brinula se za mene, a ja to nisam shvatao. Kad
mi je govorila da ću jednom pogledati nazad i
vidjeti sve greške nisam joj vjerovao. Ali, znaš,
tek sad shvatam da sam pustio najbolje što sam
imao da ode.


---------------------------------------------
Nije došla zato jer me poželela, došla je da mi pokaže još jednom da bez nje ne mogu. Da će uvek biti najdraža i posebna, i da je svaka druga nevažna naspram nje. Čak i kad bi ovo ludo srce od nje odustalo, razum bi opet tražio samo nju...


Dich ersetzt keiner.
Niemand.
Niemalz.
7054
poruka na forumu
3063 8729post # 137 | 2016-03-30 , 11:01 AM

Riječ je o poemi Desiderta(Željeti). Svaki dalji komentar bi bio suvišan,stoga ću s tobom podijeliti ovaj jedan meni omiljeni tekstova. Uživaj u čitanju!

Desiderta


Idi smireno kroz buku i užburanost i sjeti se mira koji se može naći u tišini.
Koliko je moguće budi u dobrim odnosima sa svim ljudima.
Govori svoju istinu smireno i jasno,slušaj druge,čak i glupe i neuke i oni imaju svoju pricu.
Izbjegavaj bučne i agresivne ljude,oni su teret duhu.
Ako uspoređujes sebe sa drugima,možeš postati ogorčen ili ponosan jer uvijek ce biti većih i manjih od tebe.
Raduj se svojim postegnućima kao i svojim planovima.
Održi zanos za svoj vlastiti poziv,ma koliko on skroman bio,to jepravo blago u promjenjivim vremenima.
Budi obaziriv u svojim poslovima,jer svijet je pun prevara,al neka te to ne ometa da vidiš vrline i koliko ih ima.
Mnogi ljudi teže za visokim idealima i svud je život pun junaštva.
Budi ono što jesi(budi svoj),pogotovo nemoj glumiti ljubav i nemoj biti ciničan prema njoj,jer uprkos svojoj ogorčenosti i razočarenjima ,ona je vječna kao i trava.
Spokojno primi iskustvo godina,skladno napustajući stavri iz mladosti.
Gaji duhovnu snagu da te štiti od iznenadne nesreće.
Nemoj sebe žalostiti izmišljanjima,mnogo strahova nastaje od umora i usamljenosti.
Osim održavanja samodiscipline,budi blag prema sebi.
Ti si dijete svemira, ništa manje nego što su to drveća i zvijezde.Imaš pravo da budeš ovdje.
I bilo ti to jasno ili ne,nema sumnje da se svemir razvija kao što bih i trebao.
Dakle,budi u miru s Bogom,ma kako GA zamišljas i bez obzira kakv ti je posao i kakve aspracija u bučnom komešanju života imaš.
Zadrži mir u svojoj duši.
Pored sve prljaštvine i jadikovanja ovo je divan svijet.
Budi radostan!Potrudi se da budeš sretan!


Ja volim jesti. I volim spavati. Zato, ako ti dam svoju hranu ili ti šaljem poruke
kasno navečer, znaj da si posebna osoba u mom životu.
1091
poruka na forumu
477 2429post # 138 | 2016-09-10 , 11:27 AM

>>> NIKOLA SINE<<<

Sine danas si me pitao : Zasto mama imas tako tuzne oci,zasto se skrivas u samoci,zasto je tvoj zivot tuzan i bolan i zasto se ja mama zovem Nikola? Zasto moje ime sapuces nocu,zasto u snu vices-Nikola ja te hocu?
O sine ,ti ne znas zivot majke tvoje ,ti ne znas tuge moje i zato sada cuj me:Kada sam imala 26 godina ,kad sam zivot gradila ,ja sam njega zavolela. Njegovu kosu smedju,njegovu dugu vedju,njegove braon oci a voleo je i on mene .Sine on Nikola se zvao on meni sve je dao.Volela sam ga iskreno i duboko,kao gnezdo svoje soko,kao ruza rosu ,kao vetar kosu...A onda... u mom srcu rana.Moja ljubav se prekinula jedne julske noci. I tada moja sreca prestade da tece. O sine i danas ga volim i nikada da ga prebolim.Sine u tvom imenu ja krijem njega. Tvoj otac nije znao i sve mi je on dao, na vencanju kad sam sa njim bila,gorke suze tad sam lila. I poluglasno Nikolu sam tad zvala,osta samo suza i uzdah. "Zasto places mila"-pitao me je sa osmehom blagim i ja zbunjeno slagah! On nije znao koliko mi je odan i da iza svega stoji Nikola. Zato sine to ime je tvoje,jer u srcu mome samo ste vas dvoje ...O prestani mama tako da places,prestani da zivis u bolu. A taj Nikola te mozda jos uvek voli!
Cuti sine i ne pricaj te lude stvari,pusti moje srce da vecno zali. Odrasti sine i ne pricaj te lude stvari,pusti svakoga dana mozda ce tako zarasti rana. Rasti sa braon ocima tim i sa njegovim osobinama svim.Odrasti sine i moj Nikola budi.Rasti sine i budi kao on iako ce mi to naneti bol. O rasti sine i srecan budi ,a kad napunis 26 godina tada ce mama tiho umreti,sasvim tiho da niko ne vidi.Jer on je 26 godina imao kad mi je bol naneo. A na moj grob ne pisi ime moje vec urezi ime svoje.Jer to ime on je nosio,jer to ime zivot je moj pokosilo. Jer to telo moje mrtvo telo volece,jer to ime vecno u meni ostace. A na kraju urezi reci ove: """ O cuj Nikola,to te iz zemlje zovem,uzmi malo zemlje moje,otvori kovceg taj i vidi sta je ucinio tvoj KRAJ!!!"""

"""POSVECENO NIKOLI, JEDINOJ OSOBI KOJU SAM VOLELA U ZIVOTU"""


"Играјмо тај танго смрти као некада прее, нека се све заврти , само не заборави ме . Далеке јецају звезде , мио се гаси сјај Срце ми већ дуго слути - све му ће доћи крај Играјмо тај танго смрти као некада пре - нека се све заврти само не заборави мее" ...
138
poruka na forumu
101 675post # 139 | 2016-09-10 , 4:41 PM

Dva čoveka, ozbiljno bolesna delili su bolničku sobu. Jedan čovek morao je da sedi na krevetu svakog dana sat vremena kako bi pokušao da prazni tečnost iz pluća. Njegov krevet bio je pored prozora. Drugi čovek morao je da leži sve vreme. Zbližili su se pričom o životu, porodici, detinjstvu, poslu…Svakog popodneva, kada je čovek pored prozora sedeo, opisivao je svom cimeru šta vidi kroz prozor. Čovek koji je stalno morao da leži počeo je da živi za te trenutke kada je njegov svet bio obogaćen svim opisima stvari koje se dešavaju napolju. Kroz prozor se video park sa predivnim jezerom. Labudovi su plivali u jezeru dok su se deca igrala pored vode. Parovi su šetali držeći se za ruke. Cveće u parku je bilo predivno, a u daljini se video i grad. Dok je čovek pored prozora opisivao sve detalje, drugi čovek bi zatvorio oči i uživao u scenama. Jednog popodneva čovek pored prozora opisao je paradu koja je prolazila pored bolnice. Iako nisu mogli da čuju zvukove mogli su da zamisle radost. Dani i meseci su prolazili. Čovek koji je morao da leži postao je ljubomoran na svog cimera i poželeo da on dobije mesto pored prozora ne bi li mogao da vidi sve lepote o kojima je čuo. U svojoj očajničkoj želji odlučio je da otruje čoveka pored prozora. Jednog jutra sestra je ušla u sobu i videla beživotno telo čoveka pored prozora. Telo je odneto i ubrzo nakon toga drugi čovek je zamolio da se njegov krevet premesti pored prozora. Sestra je prihvatila, smestila ga i ostavila samog. Polako i uz veliki napor, ustao je da pogleda prizor kroz prozor. Video je samo zid. Pitao je sestru šta misli zbog čega je drugi čovek opisivao onako divne prizore. Sestra je odgovorila da je drugi čovek bio slep i da nije čak mogao da vidi ni zid.
Rekla je: “Možda je samo želeo da vas ohrabri i učini srećnim“.

Epilog:
Velika je sreća u tom da učinite nekog srećnim, bez obzira u kojoj se situaciji nalazili. Kad delimo tugu upola je lakše, ali kad delimo sreću upola je veća. Ako želite da se osećate bogatim, izbrojte sve stvari koje imate, a novac ne može da kupi. Ne budite ljubomorni na druge ljude, već radite na sebi. Podelite sreću i učinite nekog srećnim. U suprotnom naći ćete se ogorčeni i sami pred zidom.


Nisam najlepsa. Nisam najbolja. Nisam najpopularnija. Nisam kao druge.
Nisam ni izbliza savrsena. Nemam savrseno telo. Ima puno boljih od mene.
ALI TO SAM JA :)


Massachusetts, Boston
250
poruka na forumu
91 564post # 140 | 2016-09-10 , 10:10 PM

Nekoliko buducih oceva nervozno je sedelo u hodniku. Babica je uperila prst u jednog od njih i rekla: "Cestitam, musko je!"
U tom trenutku, drugi je besno odbacio novine u koje je buljio, skocio i viknuo: "Ej, stani malo! Sta se ovde desava? Ja sam dosao citava dva sata pre njega!"


Pozelite mi srecu.
7054
poruka na forumu
3063 8729post # 141 | 2016-09-12 , 1:37 PM

Bilo je već rano jutro kad smo izlazili iz bara. Meni se nije išlo kući, kao ni njoj. Uzeo sam s terase dva stolca i odnio ih nasred ulice.
Sjedili smo i upijali jutarnju tišinu koja se kroz maglu šuljala neznatnim notama.

- Hvala ti, rekao sam joj naslonivši ruku preko njenog ramena. Ništa nije rekla, samo se stisnula uz mene. Ona me razumjela. Sve ono kroz što prolazim njoj je bilo vrlo poznato...


U svojoj priči spomenula mi je kako mjesecima već ne spava zbog smrti jedne njezine drage osobe. Oh, Bože, pomislio sam. Nitko ne umire, već se seli na drugi svijet. Ona to nije znala, nisam joj to te noći ni govorio. Nakon dugog razgovora, skupila se uz mene i u suzama je zaspala. Čitava noć bila je njezina. Osjećao sam tugu, ali i radost što sam pored nje. Cijelu noć ostao sam budan i tek sam pred jutro zaspao. Bilo je to nešto novo za mene, a za nju, još i više...


Ja volim jesti. I volim spavati. Zato, ako ti dam svoju hranu ili ti šaljem poruke
kasno navečer, znaj da si posebna osoba u mom životu.
12068
poruka na forumu
3174 5606post # 142 | 2016-10-29 , 9:34 AM

I sad nakon toliko vremena..

Krenula sam na putovanje svoga zivota iz kojeg je nestala 1 meni jako drage osobe
Put je bio cesto prazan a vise puta pun sitnica koje su me podsecale i asocirale na tu osobu.
Ali sa druge strane moj zivot je ispunjen drugim stvarima koje su mi bitnije nego sve na svetu.
Uzivala sam u tome pokusala potisnuti negde u glavi proslo vreme
Pokusala na srce staviti kopcu a ne flaster da manje osecam
I da verujte vreme je cinilo svoje moje misli nisu dozvaljale puno prostora za bilo sta drugo i tako je sve islo dalje.
Ja sam se promenula pocela sam da pronalazim u svome zivotu stvari koje do tada nisam ni primecivala.
Ali kad bi se vratila u sebe shvatila bi da mi fali fali nesto kao bas to sto mi bilo zabranjeno fali bas to sto se nakon toliko g u mome srcu probudilo fali bas ta osoba.
Znala sam jedno a to je lako zavolim osobe ali ne na ovaj nacin
Da pomisljam kako je u tom zagrljaju kako mi godi sta mi kaze kako ima mastu koju mi tako lepo docara

I eto javio se on meni na neki svoj cudni nacin gde je on opet on a sve to u meni izaziva strah i sumnju u pocetku a onda izazvalo ono od ceka puca svaka kopca
A ja se borim da ne priznam ni sebi ni njemu.
Shvatila sam jedno iz svog puta i njegovih rijeci
Nas dvoje nesto veze nesto ne opisivo barem je sa moju stranu jako i pozitivno
Ja to nazivam energijom :D
A znam da ima drugo ime.
To se zove ....Nastavak sledi :p


Dich ersetzt keiner.
Niemand.
Niemalz.
7054
poruka na forumu
3063 8729post # 143 | 2017-05-18 , 6:25 PM

Jednom smo se posvađali žestoko - do kosti. Ma do srži i više. Prošlo je par dana da se nismo uopće čuli, a onda sam pisao:Odmah da ti kažem - izvini. Strah me kao i tebe, jer raste ovaj zid među nama. Zid ponosa. Već satima udaram glavom od njega. Mozak me zabolio, srce otkazuje, a krivac nikako da se pojavi. Mada, vjerujem, da u tom momentu nismo ni imali mozak, kako bi inače i došlo do dana u kojem nas više nema. Elem, slomilo se nešto u meni. Upravo gledam kroz prozor iznaš, ima jedan zanimljiv par. Skoro pola sata sjede na klupici preko puta zgrade. Tamo, gdje sam ti kupio plišanog medu od uličnih prodavača. Stegni ga jače - pa da nastavim da ti pričam. On drži ružu, ona se smješka, sva sanjiva i zadovoljna. Evo, grli je. Ne čujem šta joj govori, mora da je mnogo lijepo. Crveni se u licu. Početnici zasigurno, do sad su trebali odletjeti daleko. Sjećaš se kako smo mi letjeli sa te drvene klupe po kontinentima? Zatvorimo stvarnost u kavez običnosti i neobično odlepršamo na mjesta gdje prestaju svi. Na mjesta gdje počinjemo mi - sami. Sad letimo nisko, par milimetara do dna. Osjetim miris vriska od udara od tlo. Ne daj nam da se završimo.Odgovorila je dva minuta kasnije: Zašto ti je toliko trebalo da shvatiš koliko mi trebaš? Pusti me na miru, da čitam ovo do jutra. Budalo, volim te. :)

Added (2017-05-18, 6:25 PM)
---------------------------------------------
ŠTO SINKO PLAČEŠ

Sjećam se jednog dana došla sam iz škole , uplakana jer sam bila tužna zbog toga što me momak ostavio...Svi ti lijepi školski dani bili su nekako i proživljeni sa mojom nenom , jer smo jako bile vezane.Svaka njena priča meni je bila pouka kroz život. Tako i tog dana dok sam prala suđe u kući dođe nene i kaže : Ćerooo, pristavi der tu kahvu, od ojtroske nisam pila „ rekoh joj : Hajde bujrum nene , i ja bih mogla s tobom.
Pogleda me ispod obrva, onim okicama svojim koje su uvijek sjaj imale, iako su bore već jasno pokazivale njene godine. Pa primjeti : Šta je, šta si to cmizdrila? Jel ti to otac jopet nije dao na pijacu da ideš? Reću ja njemu ništa ti ne brini,meni neće hatoriti, ja njemu smim svašta reći .
-Ma nije to nene -rekoh joj ja- nego momak me ostavio , našao sebi ljepšu“
A ona se naljuti pa mi reče : Ma ako te sa ovom kaljačom opajdarim jednom vićeš ti zašto cmizdriš. Nemoj da te čujem. Kad me nisi šćela pošati nek ti sad bidne .Jesam li ti vavik govorla ne kači se za jednu granu , drži se vavaik za više njih pa kad jedna pukne ima druga ha ja... A ti se svezala za jednog aman brećo eto kaj da je sav dunja u njegaka stao.
Kasam ja cura bila to nije bio jedan dva , neg njiha po 10 ispod pendžera jedan bi odi drugi dojdi ...
Muči sad ne smizdri, neg gledaj da drugug sebi nađeš, al nek imaš i rezervu ...
Nasmijala me , zagrlim je i poljubim u obraze njene prekrivene linijama života.Sad nešto kontam jel od ovog dođe ono : Od viška glava ne boli :D


Poruku je menjao/la LAstrumfi - Cetvrtak, 2017-05-18, 6:25 PM


Ja volim jesti. I volim spavati. Zato, ako ti dam svoju hranu ili ti šaljem poruke
kasno navečer, znaj da si posebna osoba u mom životu.
12068
poruka na forumu
3174 5606post # 144 | 2017-06-10 , 7:57 AM

Mladi student na jednom univerzitetu je pošao u šetnju sa svojim profesorom. Dok su šetali i razgovarali ugledaše pored puta par starih cipela koje su, po svemu sudeći, pripadale siromašnom seljaku koji je u blizini radio u polju i koji je privodio kraju svoj posao. Student reče profesoru: "Hajde da se našalimo sa seljakom: sakrićemo mu cipele, a zatim ćemo se skloniti iza grmlja i posmatrati njegove reakcije dok ih bude tražio."
Profesor mu odgovori: "Mladiću, nikada se nemoj šaliti na račun tuđe nevolje i bede. Budući da si bogat, možeš sebi priuštiti veće zadovoljstvo od ovog siromaha. Stavi zlatni novčić u svaku njegovu cipelu, a tada ćemo se sakriti i posmatrati njegovu reakciju."
Student to i učini i obojica se skloniše iza nekog grma u blizini. Seljak je završio svoj posao i ubrzo došao preko polja do mesta uz put gde je ostavio svoj kaput i cipele. Dok je oblačio kaput, gurnuo je nogu u jednu cipelu i otkrio da mu je nešto u cipeli. Prvo je pomislio da je kamenčić, ali ubrzo shvati da je to zlatni novčić.
Sav u čudu pogleda u novčić, osvrnu se oko sebe, te poče posmatrati novčić neko vreme. Ponovo se osvrnuo na sve strane, ali nije video nikoga. Stavio je novčić u svoj džep, te nastavio obuvati drugu cipelu. Ali njegovo iznenađenje je bilo još veće kada je i u njoj pronasao novčić. Odjednom su ga savladale emocije. Bacio se na kolena, podigao glavu prema nebu i glasno počeo izgovarati molitvu u znak zahvalnosti. U njoj je govorio o svojoj bolesnoj i bespomoćnoj ženi i svojoj deci koja su bez hleba, a zahvaljujući nevidljivoj ruci koja mu je poslala novac, oni će biti spaseni.
Student je ostao duboko ganut, sa suzama u očima. Profesor ga upita: "Da li bi bio srećniji da si se našalio sa ovim seljakom nego što si sada?" Mladić mu odgovori: "Naučili ste me lekciji koju nikada neću zaboraviti. Sada stvarno razumem ove reči koje pre nisam razumeo: ‘Više je blagosloven onaj koji daruje, nego onaj koji prima!"


Dich ersetzt keiner.
Niemand.
Niemalz.
212
poruka na forumu
119 221post # 145 | 2017-07-25 , 7:25 PM

"Svi su ljuti na mene što sam ti se vratio, ali oni nas ne razumeju. Osećam da jedino sa tobom mogu da uradim bilo šta. Da popravim uništeni život, a onda će i naše prijateljstvo i ljubav imati drugi smisao za okolinu. Kamo sreće da se, kad smo se sreli u Ruanu, nikad nismo rastavljali. Velika je provalija između nas, i vremenska i prostorna. Ali mi se volimo.”

Frida Kalo Dijegu Riveri

"Ništa se ne da uporediti sa tvojim rukama, ni sa pozlaćenim zelenilom tvojih očiju. Moje telo je ispunjeno tobom danima i danima. Ti si ogledalo noći. Groma bljesak besan. Vlaga zemlje. Udubljenje tvog pazuha sklonište je moje. Moji prsti krv tvoju dotiču. Sva moja radost je kad osetim da život kulja iz tvoje fontane i ispunjava putanje svakog mog nerva koji je i tvoj.”

Betoven “besmrtno voljenoj”

"Iako sam još uvek u postelji, moje misli tebi lete, moja Besmrtno Voljena. Budi mirna- voli me - danas - juče - kakva čežnja okupana suzama za tobom, za tobom, za tobom, moj živote, moje sve, neka je bog s tobom. Oh, i dalje me voli, ne sudi srcu koje je najodanije tvojemu voljena. Zauvek tvoj. Zauvek svoj. Zauvek za nas.

1) Ernest Hemingvej Marleni Ditrih

“Svaki put kad bih te zagrlio, osećao bih se kao da sam kod kuće”.

Nisu price al' je extra. :) :D


"So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart".♥


Forum » Opste diskusije » Nauka i Obrazovanje » Price koje nose u sebi poruku
Page 10 of 10«128910
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]